La Fontaine Stravinsky

Vrolijke fontein naast het Centre Pompidou

Naast het Centre Pompidou, op de Place Igor Stravinsky, vind je de Stravinsky-fontein. Deze vrolijke fontein bestaat uit een ruim 500 vierkante meter grote vijver, die gevuld is met grote bewegende gekleurde wezens en symbolen. De kunstwerken zijn gemaakt door het beroemde kunstenaarsduo Niki de Saint Phalle en haar man Jean Tinguely. De Stravinski-fontein is een prachtig kunstwerk, waar zowel jong als oud plezier aan zal beleven.


La Fontaine Stravinsky

Foto: La Fontaine Stravinsky


Openbaar vervoer

Metro

Metro 11 Metrostation Rambuteau

Metro 1 11 Metrostation Hôtel de Ville

Metro 1 4 7 11 14 Metrostation Châtelet

RER

RER A B D Station Châtelet - Les Halles

Bus

Bus Lijn 38, 21, 29, 47, 58, 69, 70, 72, 74, 75, 76, 81, 85, 96Kaart: La Fontaine Stravinsky


Bezienswaardigheden in de buurt

Op minder dan 1km (max. 15 minuten lopen) van La Fontaine Stravinsky vind je ook:

 • Centre Pompidou
  Het Centre Georges-Pompidou is één van de meest opvallende gebouwen in Parijs. In het gebouw vind je onder andere het grootste museum voor moderne kunst in heel Europa.

 • Gare Châtelet - Les Halles
  Het Gare Châtelet - Les Halles is het grootste ondergrondse station ter wereld. Boven het station bevindt zich het winkelcentrum Forum des Halles.

 • Hôtel de Ville
  Een mooie stad verdient een mooi stadhuis. Dat is in Parijs zeker het geval. Het Hôtel de Ville is een indrukwekkend gebouw met een eveneens indrukwekkende geschiedenis.

 • La Samaritaine
  La Samaritaine was ooit het grootste warenhuis van Parijs - tot het in 2005 plotseling haar deuren sloot. Nu wordt het verbouwd en krijgt het een nieuwe bestemming.

 • Marché aux Fleurs
  De Marché aux Fleurs is een planten- en bloemenmarkt op en rond de Place Louis-Lépine op het Île de la Cité. De markt is elke dag, behalve op zondag, te bezoeken.

 • Marché des Oiseaux
  Elke zondag vind je op en rond de Place Louis-Lépine op het Île de la Cité de Marché des Oiseaux. Op deze markt bijzondere vogels en andere kleine huisdieren.

 • Musée de la Magie
  Het Musée de la Magie is een museum dat gewijd is aan de goochelkunst. Het is gevestigd in de 16e-eeuwse kelders van het huis van de beroemde Marquis de Sade.

 • Musée National d'Art Moderne
  Het Musée National d'Art Moderne is het grootste museum voor moderne kunst in Europa. Je vind het in het Centre Pompidou.

 • Notre-Dame de Paris
  De Notre-Dame is één van de bekendste landmarks van Parijs. De kerk werd gebouwd tussen 1163 en 1345 en is een beroemd voorbeeld van de gotiek.

 • Sainte-Chapelle
  Op het Île de la Cité vindt je naast de Notre-Dame nog een fraai voorbeeld van Gotische architectuur: de Sainte-Chapelle. De kapel maakte aanvankelijk deel uit van het paleis van koning Lodewijk IX.

 • Tour Jean sans Peur
  De Tour Jean sans Peur is een verdedigingstoren uit de Middeleeuwen. Het is het laatste overblijfsel van het Hôtel d'Artois, de residentie van de hertogen van Bourgondië.

Tips La Fontaine Stravinsky