Jardin des Plantes

Botanische tuin in het hart van Parijs

De Jardin des Plantes is de belangrijkste botanische tuin van Frankrijk. De tuin maakt deel uit van het Muséum National d'Histoire Naturelle. De tuin dient in eerste instantie nog steeds als lesmateriaal voor botanisten in opleiding, maar is voor iedereen vrij toegankelijk. In de botanische tuin van 10.000 vierkante meter zijn ruim 4500 planten keurig per familie bij elkaar geplant. Naast de hoofdtuin zijn er verschillende tuinen en borders met decoratieve planten, een rozentuin, een rotstuin, verschillende kassen, een doolhof en een kleine dierentuin.


Jardin des Plantes

Foto: De botanische tuin van de Jardin des Plantes in de zomer


Openbaar vervoer

Metro

Metro 5 10 Metrostation Gare d'Austerlitz

RER

RER C Station Gare d'Austerlitz

Bus

Bus Lijn 24, 57, 61, 63, 67, 89 en 91Kaart: Jardin des Plantes


Bezienswaardigheden in de buurt

Op minder dan 1km (max. 15 minuten lopen) van Jardin des Plantes vind je ook:

 • Gare d'Austerlitz
  Vanuit het Gare d'Austerlitz vertrekken treinen richting het zuidwesten van Frankrijk en naar Spanje. Momenteel wordt het station gereedgemaakt voor TGV-treinen.

 • Manufacture des Gobelins
  De Manufacture des Gobelins is een werkplaats waar kostbare wandtapijten worden gemaakt. De fabriek is nog steeds in gebruik, maar ook te bezichtigen.

 • Musée de la Magie
  Het Musée de la Magie is een museum dat gewijd is aan de goochelkunst. Het is gevestigd in de 16e-eeuwse kelders van het huis van de beroemde Marquis de Sade.

 • Muséum National d'Histoire Naturelle (MNHN)
  Het Muséum National d'Histoire Naturelle (MNHN) is het nationale natuurhistorisch museum van Frankrijk. Het heeft één van de grootste natuurhistorische collecties ter wereld.

Tips Jardin des Plantes