Gare d'Austerlitz

Station voor treinen richting het zuidwesten

Vanuit het Gare d'Austerlitz vertrekken treinen richting het zuidwesten van Frankrijk en naar Spanje. Zo kun je vanaf dit station de nachttrein nemen naar Barcelona of Madrid. Momenteel wordt het station uitgebreid en gereedgemaakt om ook TGV-verbindingen te kunnen verzorgen - onder andere om de statons Gare de Lyon en Gare Montparnasse te ontlasten.

De naam van het station verwijst naar de Slag bij Austerlitz (1805), waar de legers van Napoleon een belangrijke overwinning behaalden op de veel grotere legers van Oostenrijk en Rusland.


Gare d'Austerlitz

Foto: Gare d'Austerlitz door Rémih via Wikimedia (CC BY SA 3.0)Kaart: Gare d'Austerlitz


Openbaar vervoer

Metro

Metro 5 10 Metrostation Gare d'Austerlitz

RER

RER C Station Gare d'Austerlitz


Bezienswaardigheden in de buurt

Op minder dan 1km (max. 15 minuten lopen) van Gare d'Austerlitz vind je ook:

  • Gare de Lyon
    Vanaf het Gare de Lyon vertrekken treinen richting het zuiden en oosten van Frankrijk en naar bestemmingen in Zwitserland, Duitsland, Italië en Spanje.

  • Jardin des Plantes
    De Jardin des Plantes is de belangrijkste botanische tuin van Frankrijk. De tuin maakt deel uit van het Muséum National d'Histoire Naturelle.

  • Muséum National d'Histoire Naturelle (MNHN)
    Het Muséum National d'Histoire Naturelle (MNHN) is het nationale natuurhistorisch museum van Frankrijk. Het heeft één van de grootste natuurhistorische collecties ter wereld.

Tips Gare d'Austerlitz