De Eiffeltoren

Het wereldwonder van Parijs

De bekendste bezienswaardigheid van Parijs is natuurlijk de wereldberoemde Eiffeltoren - hét symbool van Parijs en misschien wel het beroemdste bouwwerk ter wereld. Jaarlijks bezoeken meer dan 6 miljoen mensen de Eiffeltoren, en bekijken na een klimpartij of een tochtje met een lift naar één van de terrassen het indrukwekkende uitzicht over Parijs.


De Eiffeltoren

Foto: De EiffeltorenKaart: Locatie Eiffeltoren

Houdt rekening met lange wachttijden

Een bezoek aan de Eiffeltoren is natuurlijk razend populair, dus moet je er rekening mee houden dat er lange rijen kunnen staan bij de tickethokjes.


Openbaar Vervoer

Metro

Metro 6 Metrostation Bir-Hakeim

Metro 9 Metrostation Trocadéro

RER

RER C Halte Champ de Mars - Tour Eiffel

Bus

Bus Lijn 42, 82 Halte Tour Eiffel

Bus Lijn 69, 87 Halte Champs de Mars


Bezienswaardigheden in de buurt

Op minder dan 1km (max. 15 minuten lopen) van De Eiffeltoren vind je ook:

 • Champ de Mars
  Het Champ de Mars is een flink park naast de Eiffeltoren. Eind 19e en begin 20e eeuw werd het onder andere gebruikt voor de beroemde Wereldtentoonstellingen van Parijs.

 • Jardins du Trocadéro
  Tegenover de Eiffeltoren, aan de andere kant van de Seine, liggen de Jardins du Trocadéro. Het park biedt een fantastisch uitzicht op de Eiffeltoren.

 • Musée du quai Branly
  Het Musée du quai Branly is een modern etnografisch museum. De collectie bevat voorwerpen en kunstwerken uit Afrika, Azië, Oceanië, Australië en Amerika.

 • Pont d'Iéna
  De Pont d'Iéna verbindt de Champs de Mars en de Eiffeltoren met de aan de andere kant van de Seine gelegen Trocadéro-tuinen.

Tips De Eiffeltoren