Pont d'Iéna

Brug tussen de Eiffeltoren en de Trocadéro-tuinen

De Pont d'Iéna verbindt de Champs de Mars en de Eiffeltoren met de aan de andere kant van de Seine gelegen Trocadéro-tuinen. De brug is genoemd naar de Slag bij Jena (1806), één van de belangrijkste overwinningen van het Franse leger onder Napoleon Bonaparte. De brug werd gebouwd tussen 1808 en 1814. ongeveer 40 jaar later, in 1853, werden de vier pilaren aan weerskanten van de brug geplaatst.


Pont d'Iéna, Parijs

Foto: Pont d'Iéna door Emmeline via Wikimedia (CC BY-SA 3.0)Kaart: Locatie Pont d'Iéna


Openbaar vervoer

Metro

Metro 6 9 Metrostation Trocadéro

RER

RER C Station Champ de Mars - Tour Eiffel


Bezienswaardigheden in de buurt

Op minder dan 1km (max. 15 minuten lopen) van Pont d'Iéna vind je ook:

 • Champ de Mars
  Het Champ de Mars is een flink park naast de Eiffeltoren. Eind 19e en begin 20e eeuw werd het onder andere gebruikt voor de beroemde Wereldtentoonstellingen van Parijs.

 • De Eiffeltoren
  De bekendste bezienswaardigheid van Parijs is natuurlijk de wereldberoemde Eiffeltoren - hét symbool van Parijs en misschien wel het beroemdste bouwwerk ter wereld.

 • Jardins du Trocadéro
  Tegenover de Eiffeltoren, aan de andere kant van de Seine, liggen de Jardins du Trocadéro. Het park biedt een fantastisch uitzicht op de Eiffeltoren.

 • Musée du quai Branly
  Het Musée du quai Branly is een modern etnografisch museum. De collectie bevat voorwerpen en kunstwerken uit Afrika, Azië, Oceanië, Australië en Amerika.

Tips Pont d'Iéna