Jardins du Trocadéro

Park met fantastisch uitzicht op de Eiffeltoren

Tegenover de Eiffeltoren, aan de andere kant van de Seine, liggen de Jardins du Trocadéro. De tuinen werden in 1867, samen met het Palais du Trocadéro, aangelegd voor de Wereldtentoonstelling van 1878. Het paleis werd in 1937 gesloopt en vervangen door het Palais de Chaillot, dat er nu nog steeds staat. In het paleis zijn een aantal musea gevestigd. Het park is voorzien van een grote vijver met veel fonteinen en biedt een fantastisch uitzicht op de Eiffeltoren.


Jardins du Trocadéro, Parijs

Foto: Uitzicht op de Jardins du Trocadéro vanaf de Eiffeltoren


Openbaar vervoer

Metro

Metro 6 9 Metrostation TrocadéroKaart: Jardins du Trocadéro


Bezienswaardigheden in de buurt

Op minder dan 1km (max. 15 minuten lopen) van Jardins du Trocadéro vind je ook:

 • Champ de Mars
  Het Champ de Mars is een flink park naast de Eiffeltoren. Eind 19e en begin 20e eeuw werd het onder andere gebruikt voor de beroemde Wereldtentoonstellingen van Parijs.

 • De Eiffeltoren
  De bekendste bezienswaardigheid van Parijs is natuurlijk de wereldberoemde Eiffeltoren - hét symbool van Parijs en misschien wel het beroemdste bouwwerk ter wereld.

 • Musée du quai Branly
  Het Musée du quai Branly is een modern etnografisch museum. De collectie bevat voorwerpen en kunstwerken uit Afrika, Azië, Oceanië, Australië en Amerika.

 • Pont d'Iéna
  De Pont d'Iéna verbindt de Champs de Mars en de Eiffeltoren met de aan de andere kant van de Seine gelegen Trocadéro-tuinen.

Tips Jardins du Trocadéro