Gare de l'Est

Station voor treinen richting het oosten

Vanaf het Gare de l'Est vertrekken de treinen die naar het oosten van Frankrijk gaan - dus richting de Ardennen, Champagne, Lotharingen en de Elzas. Ook vertrekken er treinen naar Luxemburg en Duitsland. Dit was het station waar je ooit in de beroemde Oriënt Express naar Istanbul kon stappen - het avontuur tegemoed! Ook nu nog kun je kun je vanaf Gare de l'Est verre reizen maken. Bijvoorbeeld met de EuroNight van Parijs naar Moskou via Warschau en Berlijn.

Het is één van de oudste stations van Parijs. Het werd geopend in 1849. Flinke verbouwingen in 1885, 1900 en 1931 gaven het zijn huidige vorm. Het station ligt op een steenworp afstand van een ander belangrijk station: Gare du Nord.


Gare de l'Est

Foto: Gare de l'Est door Gilbert Bochenek via Wikimedia (CC BY 3.0)Kaart: Gare de l'Est


Openbaar vervoer

Metro

Metro 4 5 7 Metrostation Gare de l'Est


Bezienswaardigheden in de buurt

Op minder dan 1km (max. 15 minuten lopen) van Gare de l'Est vind je ook:

  • Canal Saint-Martin
    Het Canal Saint-Martin is een ruim 4 kilometer lang kanaal dat loopt van de Seine naar het Parc de la Villette. De omgeving is groen en pittoresk en leent zich zeer goed voor een wandeling.

  • Gare du Nord
    Vanaf Gare du Nord vertrekken treinen naar het noorden van Frankrijk en naar België, Nederland, Duitsland en Groot-Brittannië. Het is één van de drukste stations ter wereld.

  • Place de la République
    De Place de la République is een flink plein op de grens van het 3e, 10e en 11e arrondissement. Het wordt gedomineerd door een enorm bronzen standbeeld van Marianne, het symbool van de Franse republiek

Tips Gare de l'Est