Canal Saint-Martin

Pittoreske waterweg in een drukke stad

Het Canal Saint-Martin is een ruim 4 kilometer lang kanaal dat loopt van de Seine naar het Parc de la Villette. Het werd rond 1800 aangelegd om Parijs van vers water te voorzien en als aanleverroute voor oa. graan en bouwmateriaal. Om het hoogteverschil te overbruggen, zijn er op verschillende plekken kleine sluizen geplaatst. Ook loopt een deel van het kanaal ondergronds. Tegenwoordig wordt het Canal Saint-Martin vrijwel alleen nog gebruikt voor pleziervaart. De omgeving van het kanaal is overwegend groen en pittoresk en leent zich zeer prima voor een wandeling.


Canal Saint-Martin, Parijs

Foto: Eén van de sluizen van het Canal Saint-Martin


Openbaar vervoer

Metro

Metro 2 5 7-bis Metrostation Jaurès

Metro 7 7-bis Metrostation Louis Blanc

Metro 4 5 7 Metrostation Gare de l'Est

Metro 3 5 8 9 11 Metrostation RépubliqueKaart: Locatie Canal Saint-Martin


Bezienswaardigheden in de buurt

Op minder dan 1km (max. 15 minuten lopen) van Canal Saint-Martin vind je ook:

  • Gare de l'Est
    Vanaf Gare de l'Est rijden treinen naar het oosten van Frankrijk en bestemmingen in Luxemburg en Duitsland. Het is één van de oudste stations van Parijs.

  • Gare du Nord
    Vanaf Gare du Nord vertrekken treinen naar het noorden van Frankrijk en naar België, Nederland, Duitsland en Groot-Brittannië. Het is één van de drukste stations ter wereld.

  • Place de la République
    De Place de la République is een flink plein op de grens van het 3e, 10e en 11e arrondissement. Het wordt gedomineerd door een enorm bronzen standbeeld van Marianne, het symbool van de Franse republiek

Tips Canal Saint-Martin