La Santé Prison

De beroemdste gevangenis van Frankrijk

De gevangenis La Santé Prison ('De Gezonde Gevangenis') is één van de beroemdste gevangenissen van Frankrijk. Het gebouw stamt uit het midden van de 19e eeuw, op de lek waar eerst een kliniek ('Maison de la Santé') gevestigd was. Het indrukwekkende gebouw is na 150 jaar nog steeds in gebruik als gevangenis. Bezichtigen kan helaas dus alleen als je wat op je kerfstok hebt gehad.


La Santé Prison

Foto: La Santé Prison door Michael C. Berch via Wikimedia (CC-BY-SA 3.0)

Beroemde gasten

In de afgelopen 150 jaar kende het de gevangenis tal van beroemde bewoners, waaronder Manuel Noriega, voormalig dictator van Panama, de Franse topcrimineel Jacques Mesrine, 'De Man met de Duizend Gezichten', die zelfs uit de gevangenis wist te ontsnappen, Jean-Christophe Mitterrand, zoon van de voormalige president van Frankrijk en de bekende Nederlandse criminelen Willem Holleeder en Cor van Hout, die na de ontvoering van Freddy Heineken naar Parijs vluchtten en daar werden aangehouden.


Openbaar vervoer

Metro

Metro 6 Metrostation Saint-Jacques of Glacière

Metro 4 6 Metrostation Denfert-Rochereau

RER

RER B Station Denfert-RochereauKaart: Locatie La Santé Prison


Praktische informatie

Adres

Maison d'Arrêt de la Santé
42 Rue de la Santé
75014 Paris
Frankrijk


Bezienswaardigheden in de buurt

Op minder dan 1km (max. 15 minuten lopen) van La Santé Prison vind je ook:

  • Observatoire de Paris-Meudon
    Het Observatoire de Paris-Meudon is de belangrijkste sterrenwacht van Frankrijk. Het is gevestigd in een prachtig gebouw uit 1671, dat zich bevindt op de meridiaan van Parijs.

Tips La Santé Prison