Hôtel de Ville

Het 4e arrondissement van Parijs

Het vierde arrondissement van Parijs ligt aan de noordkant van de Seine en omvat een deel van het Île de la Cité en het hele Île Saint-Louis. Het is genoemd naar het indrukwekkende stadhuis van Parijs, het Hôtel de Ville, dat zich in dit arrondissement bevindt. Daarnaast vind je in dit arrondissement een groot deel van de populaire wijk Le Marais en bezienswaardigheden als de Notre-Dame, het Centre Pompidou en de Place des Vosges. Daarmee is het één van de meest toeristische arrondissementen van de stad.


4

Kaart: Het 4e arrondissement van Parijs

Bezienswaardigheden

Hieronder vind je een lijstje met een aantal bezienswaardigheden die je kunt vinden in het 4e arrondissement:

Bezienswaardigheden in het 4e arrondissement van Parijs

Centre Pompidou
Het Centre Georges-Pompidou is één van de meest opvallende gebouwen in Parijs. In het gebouw vind je onder andere het grootste museum voor moderne kunst in heel Europa.

De Batobus
De batobus is een hop-on hop-off rondvaartboot, die je bij verschillende bezienswaardigheden langs de Seine brengt.

De Seine
De rivier de Seine is de levensader van Parijs. De rivier is onlosmakelijk verbonden met het ontstaan van de stad. Nu is het een heerlijke plek om even tot rust te komen.

Gare de Lyon
Vanaf het Gare de Lyon vertrekken treinen richting het zuiden en oosten van Frankrijk en naar bestemmingen in Zwitserland, Duitsland, Italië en Spanje.

Hôtel de Ville
Een mooie stad verdient een mooi stadhuis. Dat is in Parijs zeker het geval. Het Hôtel de Ville is een indrukwekkend gebouw met een eveneens indrukwekkende geschiedenis.

La Fontaine Stravinsky
Naast het Centre Pompidou, op de Place Igor Stravinsky, vind je de Stravinski-fontein - een prachtig kunstwerk, waar zowel jong als oud plezier aan zal beleven.

Marché aux Fleurs
De Marché aux Fleurs is een planten- en bloemenmarkt op en rond de Place Louis-Lépine op het Île de la Cité. De markt is elke dag, behalve op zondag, te bezoeken.

Marché des Oiseaux
Elke zondag vind je op en rond de Place Louis-Lépine op het Île de la Cité de Marché des Oiseaux. Op deze markt bijzondere vogels en andere kleine huisdieren.

Musée de la Magie
Het Musée de la Magie is een museum dat gewijd is aan de goochelkunst. Het is gevestigd in de 16e-eeuwse kelders van het huis van de beroemde Marquis de Sade.

Musée National d'Art Moderne
Het Musée National d'Art Moderne is het grootste museum voor moderne kunst in Europa. Je vind het in het Centre Pompidou.

Notre-Dame de Paris
De Notre-Dame is één van de bekendste landmarks van Parijs. De kerk werd gebouwd tussen 1163 en 1345 en is een beroemd voorbeeld van de gotiek.

Tips 4e arrondissement: Hôtel de Ville