Parc Astérix

Stap in de wereld van Asterix en Obelix

Naast Disneyland Paris vind je in de buurt van Parijs nog een groot en zeer geliefd pretpark: het Parc Astérix. Het park ligt bij het plaatsje Plailly, ongeveer 35 km ten noordoosten van Parijs. Het pretpark werd in 1989 geopend en staat helemaal in het teken van twee van Frankrijks grootste helden: Asterix en Obelix.


Parc Astérix

Foto: Parc Astérix (PD)

Achtbanen

Het Parc Astérix kent maar lieft zeven achtbanen, waaronder enkele zeer bijzondere. De meest opzienbarende is misschien wel de Tonnerre de Zeus ('Donder van Zeus'). Deze achtbaan is van hout gemaakt, heeft een baanhoogte van ruim 30 meter en bereikt snelheden van ongeveer 80 km per uur.

Het park heeft sinds 2012 ook een omgekeerde achtbaan: de Oziris. Bij een omgekeerde achtbaan rijdt je niet met een wagentje op de rails, maar hang je eronder. Deze achtbaan heeft een baanhoogte van ongeveer 40 meter en haalt snelheden tot wel 90 km per uur!

Nog veel meer...

Naast de achtbanen kent het park nog tal van andere attracties, waaronder een wildwaterbaan, glijbanen, draaimolens, speeltuinen, een spookhuis en een dolfinarium.

Ook aan de inwendige mens is gedacht: er zijn verschillende terrassen, restaurants en pizzeria's - natuurlijk allemaal in Gallische of Romeinse stijl. Parc Astérix is een sympathiek pretpark waar je je met het hele gezin uitstekend kunt vermaken. Er is voor ieder meer dan genoeg te beleven: voor de allerkleinsten tot de thrill-seeking pubers - en vaders!Kaart: Parc Astérix


Bereikbaarheid

Auto

Het park ligt ca. 35 km ten noodoosten van Parijs, vlak naast de snelweg A1. Er is ruim voldoende parkeerruimte.

Shuttlebus

Dagelijks rijdt er een shuttlebus van Parijs, vanaf het Carrousel du Louvre, naar het pretpark. De bus vertrekt om 09:00 uur. Om 18:30 rijdt de bus weer terug naar Parijs.


Praktische informatie

Adres

Parc Astérix
60128 Plailly, Frankrijk

Telefoon

+33 826 46 66 26

Website

www.parcasterix.fr

Openingstijden

Het park is geopend van begin april tot eind oktober, van 10:00 - 18:00 uur.

In de wintermaanden is het park gesloten.

Tips Parc Astérix