Parc Floral de Paris

Fraaie bloementuin bij Parijs

Het Parc Floral in het Bois de Vincennes bij Parijs werd in 1969 aangelegd als locatie van de 4e editie van de wereldtuinbouwtentoonstelling. Het ligt op een steenworp afstand van het beroemde Château de Vincennes en beslaat zo'n 31 hectare. In het park vind je verschillende tuinen, waaronder een grote bloementuin, een botanische tuin en diverse binnentuinen. Ook vind je in het park verschillende kunstwerken van wereldberoemde kunstenaars, waaronder Alexander Calder en Alicia Penalba.


Parc Floral de Paris

Foto: Parc Floral de Paris

Lange geschiedenis als park

Het park kent echter een veel langere geschiedenis. Het wordt nl. al eeuwenlang gebruikt als tuin en voor de jacht. In de 12e eeuw, ten tijde van de bouw van het Château van Vincennes, werd de tuin omgeven door een muur. Na de Franse Revolutie werd door Napoleon Bonaparte van het Bois de Vincennes één groot militair oefenterrein gemaakt. Onder Napoleon III kreeg het weer de functie van park, maar wel onder militair toezicht en met weinig inspirerende beplanting. Eigenlijk stonden er na al die oefeningen alleen nog wat eiken en dennebomen overeind. Pas eind jaren '60 van de vorige eeuw kreeg het, na eerst het terrein te zijn geweest van enkele grote, maar tijdelijke bloemenshows, zijn huidige en definitieve vorm.Kaart: Locatie Parc Floral de Paris


Openbaar vervoer

Metro

Metro 1 Station Château de Vincennes

RER

RER A Station Vincennes

Bus

Bus Lijn 46, 112


Praktische informatie

Adres

Parc Floral de Paris
Route de la Pyramide
75012 Paris

Telefoon

+33 (0) 1 49 57 24 84

Website

www.parcfloraldeparis.com

Openingstijden

Het park is in de zomer geopend van 09:30 tot 20:00. In herfst en lente gaan de deuren dicht om 18:30 en in de wintermaanden om 17:00 uur.

Entree

Het park is gratis toegankelijk, maar in de zomermaanden moet op woensdag, zaterdag en zondag wel entree worden betaald. Dit geldt ook voor evt. evenementen in of rond het park.


Bezienswaardigheden in de buurt

Op minder dan 1km (max. 15 minuten lopen) van Parc Floral de Paris vind je ook:

  • Bois de Vincennes
    Het Bois de Vincennes is een enorm park in Engelse landschapsstijl. Het omvat oa. bloementuin, een arboretum, een paardenrenbaan en een dierentuin: het Parc Zoologique de Paris.

  • Château de Vincennes
    Het Château de Vincennes is een indrukwekkend kasteel in het stadje (nu buitenwijk) Vincennes, net ten oosten van Parijs.

Tips Parc Floral de Paris