Opéra

Het 9e arrondissement van Parijs

Het negende arrondissement van Parijs ligt ten noorden van de Seine. Het is één van de zakelijke districten van Parijs, maar bij toeristen vooral bekend vanwege de bekende warenhuizen, zoals Galeries Lafayette en Printemps, die zich in dit arrondissement bevinden. Beide warenhuizen bevinden zich aan de Boulevard Haussmann, één van de grootste en meest luxueuze boulevards van Parijs. Het arrodissement is genoemd naar de Opera van Parijs, die zich ook in dit arrondissement bevindt.


9

Kaart: Het 9e arrondissement van Parijs

Bezienswaardigheden

Hieronder vind je een lijstje met een aantal bezienswaardigheden die je kunt vinden in het 9e arrondissement:

Bezienswaardigheden in het 9e arrondissement van Parijs

À la Mère de Famille
Aan de Rue du Faubourg Montmartre bevindt zich de oudste snoepwinkel van Parijs: À la Mère de Famille. Al sinds 1761 op dit adres!

Boulevard Haussmann
Boulevard Haussmann is één van de belangrijkste winkelstraten van Parijs. Hier vind je oa. de warenhuizen Galeries Lafayette en Printemps.

Galeries Lafayette
De winkelketen Galeries Lafayette heeft warenuizen in heel Frankrijk. Het filiaal aan Boulevard Haussmann in Parijs is de oudste en de meest prestigieuze van allemaal.

Gare Auber
Bij de opening in 1971 was het Gare Auber het grootste ondergrondse station ter wereld. Nu niet meer, maar nog steeds een fraai staaltje ondergrondse architectuur.

Tips 9e arrondissement: Opéra