Elysée

Het 8e arrondissement van Parijs

Het achtste arrondissement van Parijs bevindt zich aan de noordzijde van de Seine. Het is één van de belangrijkste zakelijke districten van de stad. Het is genoemd naar de residentie van de president van Frankrijk - het Elysée - dat ook in dit arrondissement gelegen is. Voor de toerist is er in het 8e  veel te bekijken en te bezoeken , zoals de Arc de Triomphe, de Champs-Élysées en vele winkelstraten en winkels, waaronder die van exclusieve merken als Louis Vuitton en Hermès.


8

Kaart: Het 8e arrondissement van Parijs

Bezienswaardigheden

Hieronder vind je een lijstje met een aantal bezienswaardigheden die je kunt vinden in het 8e arrondissement:

Bezienswaardigheden in het 8e arrondissement van Parijs

Arc de Triomphe
De Arc de Triomphe is, net als de Eiffeltoren, één van de beroemdste en gezichtsbepalende monumenten van Parijs. Onder het monument bevindt zich een belangrijk metrostation.

Avenue des Champs-Élysées
De Champs-Élysées is één van 's werelds beroemdste winkelstraten. Aan deze brede laan vindt je vele luxe kledingwinkels, hotels, bioscopen en juweliers.

Avenue Montaigne
De Avenue Montaigne heette aanvankelijk Allée des Veuves - Laan van de Weduwen. Nu is het een exclusieve winkelstraat.

Boulevard Haussmann
Boulevard Haussmann is één van de belangrijkste winkelstraten van Parijs. Hier vind je oa. de warenhuizen Galeries Lafayette en Printemps.

De Batobus
De batobus is een hop-on hop-off rondvaartboot, die je bij verschillende bezienswaardigheden langs de Seine brengt.

De Seine
De rivier de Seine is de levensader van Parijs. De rivier is onlosmakelijk verbonden met het ontstaan van de stad. Nu is het een heerlijke plek om even tot rust te komen.

Gare Saint-Lazare
Vanaf Gare Saint-Lazare vertrekken treinen richting het westen van Frankrijk. Het station was een geliefd onderwerp van kunstenaars uit de 19e eeuw, waaronder Claude Monet.

Grand Palais
Het Grand Palais is een enorme glazen expositieruimte in het hart van Parijs. Regelmatig zijn er tentoonstellingen of vinden er andere evenementen plaats, waaronder modeshows.

Hermès (Faubourg Saint-Honoré)
De winkel van Hermès aan de Rue du Faubourg Saint-Honoré is één van de oudste winkels aan deze exclusieve straat.

Het Élysée
Het Élysée-paleis is de officiële residentie van de Franse president. Je vindt het paleis aan de sjieke Rue du Faubourg Saint-Honoré.

La Madeleine
De kerk La Madeleine is één van de meest bekende kerken van Parijs. De kerk, die er uitziet als een Griekse tempel, was aanvankelijk bedoelt als eerbetoon aan de legers van Napoleon.

Louis Vuitton
Modehuis Louis Vuitton heeft verschillende winkels in Parijs. Het filiaal aan de Champs-Élysées is de grootste en meest luxueuze.

Metrostation 'Charles de Gaulle - Étoile'
Metrostation Charles de Gaulle - Étoile vind je op een unieke locatie in Parijs, namelijk direct onder de Arc de Triomphe.

Obélisque de Louxor
Precies in het midden van de Place de la Concorde staat de Obélisque de Louxor, een 23 meter hoge obelisk afkomstig uit de Egyptische stad Luxor. Ze stamt uit de tijd van farao Ramses II.

Palais de la Découverte
Het wetenschapsmuseum Palais de la Découverte ('Paleis van de Ontdekkingen') is gevestigd in de westelijke vleugel van het Grand Palais.

Petit Palais
In het Petit Palais is het Musée des Beaux-Arts de la Ville de Paris gevestigd. Je vindt er werken van oa. Rembrandt, Rubens, Cézanne en Monet.

Pont Alexandre III
De Pont Alexandre-III is één van de bekendste bruggen van Parijs. De brug, die het Hôtel des Invalides verbindt met het Grand Palais en het Petit Palais, is rijk gedecoreerd in art noveau-stijl.

Rue du Faubourg-Saint Honoré
De Rue de Faubourg-Saint Honoré is één van de meest exclusieve straten van Parijs. Naast luxe winkels vind je hier ook het Élysée-paleis: de officiële residentie van de president van Frankrijk.

Tips 8e arrondissement: Elysée