Palais-Bourbon

Het 7e arrondissement van Parijs

Het zevende arrodissement van Parijs huist enkele van de belangrijkste toeristische attracties van de stad, waaronder de Eiffeltoren en het Hôtel des Invalides. Het 7e arronsissement ligt aan de zuidzijde van de Seine, en is al sinds de 17e eeuw favoriet bij de Parijse upperclass. Dat is goed zichtbaar aan de vele aristocratische huizen die je er vindt. In het 7e arrondissement zijn ook enkele belangrijke musea gevestigd, waaronder het Musée d'Orsay, het Musée Rodin en het Musée du quai Branly.


7

Kaart: Het 7e arrondissement van Parijs

Bezienswaardigheden

Hieronder vind je een lijstje met een aantal bezienswaardigheden die je kunt vinden in het 7e arrondissement:

Bezienswaardigheden in het 7e arrondissement van Parijs

Champ de Mars
Het Champ de Mars is een flink park naast de Eiffeltoren. Eind 19e en begin 20e eeuw werd het onder andere gebruikt voor de beroemde Wereldtentoonstellingen van Parijs.

Dôme des Invalides
De Dôme des Invalides is een koepelkerk die deel uitmaakt van het Hôtel des Invalides. Onder de koepel bevindt zich het praalgraf van Napoleon Bonaparte.

De Batobus
De batobus is een hop-on hop-off rondvaartboot, die je bij verschillende bezienswaardigheden langs de Seine brengt.

De Eiffeltoren
De bekendste bezienswaardigheid van Parijs is natuurlijk de wereldberoemde Eiffeltoren - hét symbool van Parijs en misschien wel het beroemdste bouwwerk ter wereld.

De Seine
De rivier de Seine is de levensader van Parijs. De rivier is onlosmakelijk verbonden met het ontstaan van de stad. Nu is het een heerlijke plek om even tot rust te komen.

Le Bon Marché
Het exclusieve warenhuis Le Bon Marché aan de Rue de Sèvres is het oudste warenhuis van Parijs en één van de oudste ter wereld.

Musée d'Orsay
In het Musée d'Orsay vind je Franse kunst uit de periode 1848-1915, een tijd van grote vooruitgang en bloei in de kunst, techniek en wetenschap.

Musée de l'Armée
Het Musée de l'Armée is een museum dat gewijd is aan het Franse leger. Het is gevestigd in het Hôtel des Invalides. Je vindt er oa. uniformen en wapens uit alle tijden.

Musée du quai Branly
Het Musée du quai Branly is een modern etnografisch museum. De collectie bevat voorwerpen en kunstwerken uit Afrika, Azië, Oceanië, Australië en Amerika.

Musée Rodin Paris
Het Musée Rodin is geheel gewijd aan de werken van de Franse beeldhouwer Auguste Rodin. Je vindt er oa. het wereldberoemde beeld 'De Denker'.

Pont Alexandre III
De Pont Alexandre-III is één van de bekendste bruggen van Parijs. De brug, die het Hôtel des Invalides verbindt met het Grand Palais en het Petit Palais, is rijk gedecoreerd in art noveau-stijl.

Pont d'Iéna
De Pont d'Iéna verbindt de Champs de Mars en de Eiffeltoren met de aan de andere kant van de Seine gelegen Trocadéro-tuinen.

Tips 7e arrondissement: Palais-Bourbon