Luxembourg

Het 6e arrondissement van Parijs

Het zesde arrondissement van Parijs ligt aan de zuidkant van de Seine. Het is genoemd naar het Palais du Luxembourg, dat zich ook in deze wijk bevindt. De wijk behoort tot de 'betere wijken' van Parijs. Je vindt er gerenomeerde instituten als de École des Beaux-Arts en de Académie Française. De wijk is ook beroemd vanwege zijn galeries, café-cultuur en aantrekkingskracht op de Franse intelligensia. Bekende schrijvers en filosofen, waaronder Jean-Paul Sartre, Simone de Beauvoir en Albert Camus, brachten een belangrijk deel van hun leven in het 6e arrondissement door.


6

Kaart: Het 6e arrondissement van Parijs

Bezienswaardigheden

Hieronder vind je een lijstje met een aantal bezienswaardigheden die je kunt vinden in het 6e arrondissement:

Bezienswaardigheden in het 6e arrondissement van Parijs

De Batobus
De batobus is een hop-on hop-off rondvaartboot, die je bij verschillende bezienswaardigheden langs de Seine brengt.

De Seine
De rivier de Seine is de levensader van Parijs. De rivier is onlosmakelijk verbonden met het ontstaan van de stad. Nu is het een heerlijke plek om even tot rust te komen.

Jardin du Luxembourg
De tuinen rond het Palais du Luxembourg werden in het begin van de 17e eeuw aangelegd. Het is een populaire plek voor de inwoners van Parijs.

Musée du Luxembourg
Het Musée du Luxembourg was het eerste museum dat voor het publiek toegankelijk was. Het museum wordt nu vooral gebruikt voor tentoonstellingen.

Palais du Luxembourg
Het Palais du Luxembourg werd in het begin van de 17e eeuw gebouwd in opdracht van Maria de Medici. Nu huist het de Franse Senaat.

Pont des Arts
De Pont des Arts is populaire voetgangersbrug over de Seine. De brug dreigde in de zomer van 2014 te bezwijken onder het gewicht van bijna een miljoen love locks.

Pont Neuf
De Pont Neuf is de oudste brug van Parijs. De brug bevindt zich in het hartje van Parijs en verbindt het Île de la Cité met beide oevers van de Seine.

Tips 6e arrondissement: Luxembourg