Panthéon

Het 5e arrondissement van Parijs

Het vijfde arrondissement ligt aan de zuidzijde van de Seine. Het is genoemd naar het Panthéon, dat zich ook in deze wijk bevindt. Ook vind je in deze wijk het beroemde Quartier Latin, de wijk die gedomineerd wordt door de universiteit Sorbonne, colleges en prestigieuze scholen. Het 5e arrondissement is één van de oudste delen van de stad. Dat is nog steeds zichtbaar door de Arènes de Lutèce, het meer dan 2000 jaar oude amphiteater en de Thermes de Cluny, het Romeinse badhuis uit het begin van de 3e n.Chr.


5

Kaart: Het 5e arrondissement van Parijs

Bezienswaardigheden

Hieronder vind je een lijstje met een aantal bezienswaardigheden die je kunt vinden in het 5e arrondissement:

Bezienswaardigheden in het 5e arrondissement van Parijs

De Batobus
De batobus is een hop-on hop-off rondvaartboot, die je bij verschillende bezienswaardigheden langs de Seine brengt.

De Seine
De rivier de Seine is de levensader van Parijs. De rivier is onlosmakelijk verbonden met het ontstaan van de stad. Nu is het een heerlijke plek om even tot rust te komen.

Gare d'Austerlitz
Vanuit het Gare d'Austerlitz vertrekken treinen richting het zuidwesten van Frankrijk en naar Spanje. Momenteel wordt het station gereedgemaakt voor TGV-treinen.

Jardin des Plantes
De Jardin des Plantes is de belangrijkste botanische tuin van Frankrijk. De tuin maakt deel uit van het Muséum National d'Histoire Naturelle.

Muséum National d'Histoire Naturelle (MNHN)
Het Muséum National d'Histoire Naturelle (MNHN) is het nationale natuurhistorisch museum van Frankrijk. Het heeft één van de grootste natuurhistorische collecties ter wereld.

Panthéon
Het Panthéon is een mausoleum voor belangrijke Fransen. In het indrukwekkende gebouw vind je de graven van onder andere Voltaire, Alexandre Dumas, Victor Hugo en Pierre en Marie Curie.

Tips 5e arrondissement: Panthéon