Temple

Het 3e arrondissement van Parijs

Het derde arrondissement is, qua oppervlakte, het één na kleinste arrondissement van Parijs. Alleen het 2e arrondissiement is nog kleiner. In het 3e arrondissement vindt je onder andere een deel van Le Marais, de populaire Middeleeuwse wijk van Parijs. Ook het oudste nog bestaande huis van Parijs, uit 1407, vindt je in dit arrondissement. Het is het huis van de beroemde alchemist Nicolas Flamel aan de Rue de Montmorency. Het 3e arrondissement omvat ook een deel van de oude Joodse wijk, Pletzel.


3

Kaart: Het 3e arrondissement van Parijs

Bezienswaardigheden

Hieronder vind je een lijstje met een aantal bezienswaardigheden die je kunt vinden in het 3e arrondissement:

Bezienswaardigheden in het 3e arrondissement van Parijs

Marché des Enfants Rouges
De Marché des Enfants Rouges is oudste overdekte markt van Parijs. Het aanbod bestaat voornamelijk uit groente, fruit en brood. Ook zijn er wat geimproviceerde terrassen.

Musée Picasso Paris
Het Musée Picasso Paris herbergt een grote collectie kunstwerken van de wereldberoemde kunstenaar Pablo Picasso.

Place de la République
De Place de la République is een flink plein op de grens van het 3e, 10e en 11e arrondissement. Het wordt gedomineerd door een enorm bronzen standbeeld van Marianne, het symbool van de Franse republiek

Place des Vosges
Het Place des Vosges is het oudste aangelegde plein van Parijs - en misschien wel het mooiste. Het plein is exact vierkant en wordt omringt door statige appartementen.

Tips 3e arrondissement: Temple