Bourse

Het 2e arrondissement van Parijs

Het 2e arrondissement is met een oppervlakte van nog geen 1km² het kleinste arrondissement van van Parijs. Het is onderdeel van het zakelijke district van Parijs. Het is dan ook vernoemd naar één van de belangrijkste gebouwen die je er vindt, de Bourse, de handelsbeurs van Parijs. Toch hoef je je hier als toerist niet te vervelen. Je vindt hier namelijk enkele van de mooiste overdekte winkelpassages in Parijs én de duurste straat van het Franse monopolybord: de Rue de la Paix.


2

Kaart: Het 2e arrondissement van Parijs


2e arrondissement: Bourse

Foto: Bourse de Paris door Viault via Wikimedia

Bezienswaardigheden

Hieronder vind je een lijstje met een aantal bezienswaardigheden die je kunt vinden in het 2e arrondissement:

Bezienswaardigheden in het 2e arrondissement van Parijs

Cartier
De wereldberoemde juweliersmerk Cartier werd in 1847 opgericht door Louis-François Cartier. In 1899 verhuisde de juwelierswinkel naar de Rue de la Paix, waar het nog steeds gevestigd is.

Galerie Colbert
Galerie Colbert is een overdekte passage uit 1827 in het 2e arrondissement. De passage bevat geen winkels meer, maar huist verschillende culturele instellingen.

Galerie Vivienne
In de prachtige passage Galerie Vivienne uit 1823 vindt je winkels van onder andere Jean-Paul Gaultier en Yuki Torii en van hoedenmaakster Céline Robert.

Rue de la Paix
De Rue de la Paix is één van de bekendste én duurste winkelstraten van Parijs. Hij staat vooral bekend als straat van juweliers, met winkels van oa. Cartier en Harrison.

Tour Jean sans Peur
De Tour Jean sans Peur is een verdedigingstoren uit de Middeleeuwen. Het is het laatste overblijfsel van het Hôtel d'Artois, de residentie van de hertogen van Bourgondië.

Tips 2e arrondissement: Bourse