Passy

Het 16e arrondissement van Parijs

Het 16e arrondissement van Parijs, Passy, is het 'duurste' arrondissement van Parijs. Het arrondissement is zeer geliefd bij de Franse upperclass - en dat is goed te zien aan de prachtige 19e-eeuwse huizen, de lange avenues, de vele musea en prestigieuze scholen. Het arrondissement omvat ook het Bois de Boulogne, één van de grootste en populairste parken van Parijs, en het Stade Roland Garros, waar de beroemde tenniswedstrijden worden gehouden.


16

Kaart: Het 16e arrondissement van Parijs

Bezienswaardigheden

Hieronder vind je een lijstje met een aantal bezienswaardigheden die je kunt vinden in het 16e arrondissement:

Bezienswaardigheden in het 16e arrondissement van Parijs

Arc de Triomphe
De Arc de Triomphe is, net als de Eiffeltoren, één van de beroemdste en gezichtsbepalende monumenten van Parijs. Onder het monument bevindt zich een belangrijk metrostation.

Bois de Boulogne
Het Bois de Boulogne is het bekendste park van Parijs. Het park omvat een aantal kleinere tuinen en parken, waaronder een Engelse landschapstuin en de dierentuin-speeltuin Jardin d'Acclimatation.

De Batobus
De batobus is een hop-on hop-off rondvaartboot, die je bij verschillende bezienswaardigheden langs de Seine brengt.

De Seine
De rivier de Seine is de levensader van Parijs. De rivier is onlosmakelijk verbonden met het ontstaan van de stad. Nu is het een heerlijke plek om even tot rust te komen.

Jardins du Trocadéro
Tegenover de Eiffeltoren, aan de andere kant van de Seine, liggen de Jardins du Trocadéro. Het park biedt een fantastisch uitzicht op de Eiffeltoren.

Metrostation 'Charles de Gaulle - Étoile'
Metrostation Charles de Gaulle - Étoile vind je op een unieke locatie in Parijs, namelijk direct onder de Arc de Triomphe.

Metrostation 'Porte Dauphine'
Metrostation Porte Dauphine van de metro van Parijs is één van de twee overgebleven metrostations met een glazen kap in art-nouveaustijl.

Pont d'Iéna
De Pont d'Iéna verbindt de Champs de Mars en de Eiffeltoren met de aan de andere kant van de Seine gelegen Trocadéro-tuinen.

Roland Garros
Aan het Grand-Slam tennistoernooi Roland Garros neemt vrijwel de gehele internationale tennistop deel. Het toernooi wordt jaarlijks in mei-juni gehouden.

Tips 16e arrondissement: Passy