Observatoire

Het 14e arrondissement van Parijs

Het 14e arrondissement van Parijs bevindt zich in het zuiden van de stad. Het arrondissement omvat de beroemde wijk Montparnasse, dat in de jaren '20 en '30 van de vorige eeuw gold als het artistieke en intellectuele hart van Frankrijk - en misschien wel van de wereld. Nog steeds vind je in dit arrondissement veel kunstenaars. Het arrondissement is genoemd naar het Observatoire de Paris-Meudon, dat zich in dit arrondissement bevindt.


14

Kaart: Het 14e arrondissement van Parijs

Bezienswaardigheden

Hieronder vind je een lijstje met een aantal bezienswaardigheden die je kunt vinden in het 14e arrondissement:

Bezienswaardigheden in het 14e arrondissement van Parijs

Gare Montparnasse
Vanaf het Gare Montparnasse vertrekken de treinen richting het westen en zuidwesten van Frankrijk. Ook vertrekt vanaf dit station de Transilien-trein naar Versailles.

La Santé Prison
De gevangenis La Santé Prison is de beroemdste gevangenis van Frankrijk. Hier werden verschillende beroemde criminelen opgesloten, waaronder Willem Holleeder.

Observatoire de Paris-Meudon
Het Observatoire de Paris-Meudon is de belangrijkste sterrenwacht van Frankrijk. Het is gevestigd in een prachtig gebouw uit 1671, dat zich bevindt op de meridiaan van Parijs.

Tour Montparnasse
De Tour Montparnasse is een 210 meter hoge wolkenkrabber in de wijk Montparnasse. Velen noemen het het lelijkste gebouw van Parijs.

Tips 14e arrondissement: Observatoire