Reuilly

Het 12e arrondissement van Parijs

Het twaalfde arrondissement van Parijs, Reuilly, is qua oppervlakte één van de grootste. Het arrondissement ligt aan de noordzijde van de Seine. Ruim tweederde van de oppervlakte van Reuilly wordt ingenomen door parken. Het grootste is het Bois de Vincennes, een enorm park in Engelse landschapsstijl. In dit park vindt je het voormalig koninklijk slot Château de Vincennes. Langs de Seine ligt nog een tweede park: het Parc de Bercy, dat werd aangelegd in de jaren '90 van de vorige eeuw. In dit park staat de Cinémathèque Française, in een pand ontworpen door toparchitect Frank Gehry.


12

Kaart: Het 12e arrondissement van Parijs

Bezienswaardigheden

Hieronder vind je een lijstje met een aantal bezienswaardigheden die je kunt vinden in het 12e arrondissement:

Bezienswaardigheden in het 12e arrondissement van Parijs

Bois de Vincennes
Het Bois de Vincennes is een enorm park in Engelse landschapsstijl. Het omvat oa. bloementuin, een arboretum, een paardenrenbaan en een dierentuin: het Parc Zoologique de Paris.

Château de Vincennes
Het Château de Vincennes is een indrukwekkend kasteel in het stadje (nu buitenwijk) Vincennes, net ten oosten van Parijs.

Cinémathèque Française
De Cinémathèque Française huisvest één van de grootste filmarchieven ter wereld. Er worden dagelijks films getoond en daarnaast regelmatig exposities georganiseerd.

De Batobus
De batobus is een hop-on hop-off rondvaartboot, die je bij verschillende bezienswaardigheden langs de Seine brengt.

De Seine
De rivier de Seine is de levensader van Parijs. De rivier is onlosmakelijk verbonden met het ontstaan van de stad. Nu is het een heerlijke plek om even tot rust te komen.

Metrostation 'Nation'
Metrostation Nation bevindt zich onder de Place de la Nation, een flink plein met daarop de beeldengroep Le Triomphe de la République.

Parc de Bercy
Het Parc de Bercy ligt aan de noordzijde van de Seine in het 12e arrondissement. Het is een modern park met een romantische tuin, bloemenborders en ligweiden.

Parc Floral de Paris
Het Parc Floral de Paris is een fraai park met oa. een botanische tuin en een bloementuin in het Bois de Vincennes bij Parijs.

Tips 12e arrondissement: Reuilly