Popincourt

Het 11e arrondissement van Parijs

Het elfde arrondissement van Parijs ligt in het noordoosten van het centrum, aan de noordzijde van de Seine. Het is één van de meest dichtbevolkte gebieden van Parijs én van Europa. Het is een gebied waarin je eigenlijk wel van alles wat vindt: winkels, markten, boetiekjes en galeries om te winkelen, een ruime keuze aan bars en restaurants. Langs de Boulevard Richard-Lenoir en het Canal Saint-Martin kun je heerlijk wandelen.


11

Kaart: Het 11e arrondissement van Parijs

Bezienswaardigheden

Hieronder vind je een lijstje met een aantal bezienswaardigheden die je kunt vinden in het 11e arrondissement:

Bezienswaardigheden in het 11e arrondissement van Parijs

Canal Saint-Martin
Het Canal Saint-Martin is een ruim 4 kilometer lang kanaal dat loopt van de Seine naar het Parc de la Villette. De omgeving is groen en pittoresk en leent zich zeer goed voor een wandeling.

Cirque d'Hiver Bouglione
Het Cirque d'Hiver Bouglione is een overdekt circus. Het werd in 1861 geopend en is nog steeds in gebruik als circus, inclusief olifanten, clowns en acrobaten!

Metrostation 'Nation'
Metrostation Nation bevindt zich onder de Place de la Nation, een flink plein met daarop de beeldengroep Le Triomphe de la République.

Place de la République
De Place de la République is een flink plein op de grens van het 3e, 10e en 11e arrondissement. Het wordt gedomineerd door een enorm bronzen standbeeld van Marianne, het symbool van de Franse republiek

Tips 11e arrondissement: Popincourt