Entrepôt

Het 10e arrondissement van Parijs

Het tiende arrondissement van Parijs bevindt zich aan de noordzijde van de Seine, en huist maar liefst twee van de belangrijkste treinstations van Parijs: het Gare du Nord en het Gare de l'Est. Rond het Canal Saint-Martin en de Place de la République vind je vele restaurants, barretjes en café's.


10

Kaart: Het 10e arrondissement van Parijs


10e arrondissement: Entrepôt

Foto: Canal Saint-Martin door F. Anzola via Wikimedia (CC-BY 2.0)

Bezienswaardigheden

Hieronder vind je een lijstje met een aantal bezienswaardigheden die je kunt vinden in het 10e arrondissement:

Bezienswaardigheden in het 10e arrondissement van Parijs

Canal Saint-Martin
Het Canal Saint-Martin is een ruim 4 kilometer lang kanaal dat loopt van de Seine naar het Parc de la Villette. De omgeving is groen en pittoresk en leent zich zeer goed voor een wandeling.

Gare de l'Est
Vanaf Gare de l'Est rijden treinen naar het oosten van Frankrijk en bestemmingen in Luxemburg en Duitsland. Het is één van de oudste stations van Parijs.

Gare du Nord
Vanaf Gare du Nord vertrekken treinen naar het noorden van Frankrijk en naar België, Nederland, Duitsland en Groot-Brittannië. Het is één van de drukste stations ter wereld.

Place de la République
De Place de la République is een flink plein op de grens van het 3e, 10e en 11e arrondissement. Het wordt gedomineerd door een enorm bronzen standbeeld van Marianne, het symbool van de Franse republiek

Tips 10e arrondissement: Entrepôt